- Cod C.O.R./N.C.: COR 515203 / COD CALIFICARE RO/03/1013/466
- Durata: 3-30 zile
- Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
- Calendar examene: Luni - Sâmbătă 8:00 - 17:00
- Download Prezentare Program Evaluare - ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ
Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.
Trebuie să aveți minim 8 clase terminate.
Trebuie Doar să Cunoașteți Meseria și să vă Prezentați la Centrul Nostru Pentru un Examen.
Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.
Programul de evaluare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele pot obține o calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesională.
Administratorul de Pensiune Turistică se ocupă în principal cu organizarea activității în cadrul pensiunii turistice.
Competențe dobândite în urma evaluării:
1. Comunicarea eficientă în cadrul unei pensiuni turistice
2. Lucrul în echipă în pensiunea turistică
3. Gestionarea reclamațiilor clienților
4. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice turismului
5. Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
6. Monitorizarea aplicării normelor igienico-sanitare specifice activității în pensiunea turistică
7. Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activității în pensiunea turistică
8. Gestionarea rezervărilor spațiilor de cazare
9. Monitorizarea operațiunilor de pregătire a primirii clientului, a celor specifice sosirii (check-in) și plecării acestuia (check-out)
10. Organizarea activităților de alimentație și servire
11. Verificarea efectuării operațiilor de curățenie, întreținere, amenajare şi igienizare a spațiilor din pensiunea turistică
12. Gestionarea evidenței operative şi financiare a activității unei pensiuni turistice
13. Aplicarea noțiunilor de bază despre comportament profesional și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului
14. Promovarea serviciilor proprii pensiunii turistice
Cui se adresează?
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
- doresc să obţină o calificare în domeniu;
- dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale..
Evaluarea (EXAMENUL) constă în:
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber - fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens).
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.
Instrumente de evaluare utilizate:
- Teste scrise
- Fise de observare
- Intrebari orale
- Planuri lucrari realizate anterior
- Portofoliu
- Recomandare / raport din partea sefului direct
Tip certificate obținut:
Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
” (1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
(2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
(3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”
Durata procesului de evaluare:
Procesul de evaluare poate dura între 3 și 30 de zile, în funcție de complexitatea ocupației.
ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
Dacă vă interesează calificarea, vă rugăm să ne contactați telefonic la 0742033972.
Evaluatorii noștri vă stau la dispoziție la orice oră, cu orice informație suplimentară.
Diplome de calificare recunoscute, obținute pe baza unor examene, fără absolvire curs, în doar câteva zile!
Trebuie doar să cunoașteți meseria și să vă prezentați la centrul nostru pentru un examen teoretic și practic.
Etichete:
calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, cursuri de calificare, programe de evaluare recunoscute în UE, program adresat persoanelor cu experiență în muncă, alternativă la cursurile de formare, program de calificare de scurtă durată, calificare prin evaluarea cunoștintelor, competențelor, cursuri de calificare, programe de evaluare, diplome recunoscute în UE, diplome fara cursuri, calificare rapidă, diploma recunscută, curs, calificare, diploma, certificat, examen, testare, scoala
SOLICITĂ INFORMAȚII ÎNSCRIE-TE ONLINE! DOWNLOAD FIȘĂ ÎNSCRIERE!