Am lansat platforma de pre-testare ONLINE! Ai acces de acasă de pe calculator sau telefon!

Management certification

Lucrezi și nu deții un certificat de calificare?
Dorești să pleci în străinătate, dar ai nevoie de un certificat recunoscut la nivel european?
Nu vrei sa pierzi timpul la cursuri întrucât cunoşti deja meseria?
Vrei să ai şanse mai mari în găsirea unui loc de muncă?
Doreşti să te califici, recalifici, în diverse domenii de muncă?

OSPĂTAR (CHELNER)

ÎNSCRIE-TE ONLINE!     DOWNLOAD FIȘĂ ÎNSCRIERE!

  • Cod C.O.R./N.C.: 513102 / COD CALIFICARE RO/03/1013/268
  • Durata: între 3 și 30 de zile
  • Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
  • Calendar examene: Luni - Sâmbătă 8:00 - 17:00
  • Download Prezentare Program Evaluare - OSPĂTAR (CHELNER)

Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.

Trebuie să aveți minim 8 clase terminate.

Trebuie Doar să Cunoașteți Meseria și să vă Prezentați la Centrul Nostru Pentru un Examen.

Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.

Programul de evaluare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele pot obține o calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesională.

DESCRIEREA CALIFICĂRII

Chelnerul (ospãtarul) asigurã servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publicã.

Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bãuturi si alte produse comestibile.         

Obiectivul minimal pe care-l urmãreste este satisfacerea momentanã a consumatorului, iar obiectivul maximal este sã-l convingã pe acesta cã, de fiecare datã când va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa în planul ridicat al încasãrilor, în afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis constã în primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, dacã este cunoscut, informarea lor sugestivã, verbalã si prin listã).

DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE 

Programul de evaluare OSPĂTAR (chelner) reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele pot obține o calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesională.

CUI SE ADRESEAZĂ

Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:

  • doresc să obţină o calificare în domeniu;
  • dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meseriedar nu pot face dovada calificării;
  • doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale..

ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)

Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber -  fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens). 

Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.

METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE

  • Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice); 
  • Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice); 
  • Raport din partea altor persoane (recomandare) / poze de la locul de muncă/ portofoliu cu lucrări anterioare (dovezi suplimentare solicitate pentru a demonstra veridicitatea experienţei profesionale).

Competențe dobândite în urma evaluării:

1. Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului

2. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului

3. Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile  activității din restaurante

4. Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului

5. Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turistic

6. Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place

7. Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului

8. Servirea preparatelor culinare 

9. Servirea băuturilor 

10. Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului

11. Aplicarea noțiunilor de evidența operativă

TIP CERTIFICAT OBȚINUT

Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.

Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
   ”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
    (2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
    (3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”

 DURATA

Procesul de evaluare poate dura între 3 și 30 de zile, în funcție de complexitatea ocupației.

ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
1.Copie carte de identitate
2.Copie certificat de naștere
3.Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
4.Copie act de studii (minim 8 clase)
5.Adeverință medicală
6.Contracte de muncă în domeniu, adeverință de la locul de muncă, raport din partea altor persoane, caracterizare, poze în timpul efectuării sarcinilor, filme, proiecte, etc.

 

Dacă vă interesează calificarea, vă rugăm să ne contactați telefonic la 0742033972.

Evaluatorii noștri vă stau la dispoziție la orice oră, cu orice informație suplimentară.

 

Diplome de calificare recunoscute, obținute pe baza unor examene, fără absolvire curs, în doar câteva zile!

Trebuie doar să cunoașteți meseria și să vă prezentați la centrul nostru pentru un examen teoretic și practic.

 

 

 

 

Etichete:
calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, cursuri de calificare, programe de evaluare recunoscute în UE, program adresat persoanelor cu experiență în muncă, alternativă la cursurile de formare, program de calificare de scurtă durată, calificare prin evaluarea cunoștintelor / competențelor, cursuri de calificare / programe de evaluare, diplome recunoscute în UE, diplome fara cursuri, calificare rapidă, diploma recunscută, curs, calificare, diploma, certificat, examen, testare, scoala. 

SOLICITĂ INFORMAȚII        


Whatsapp