- Cod C.O.R./N.C.: 7141.1.1
- Durata: 3-30 zile
- Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
- Calendar examene: Luni – Sâmbătă 8:00 - 17:00
- Download Prezentare Program Evaluare - VOPSITOR INDUSTRIAL
Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.
Trebuie să aveți minim 8 clase terminate.
Trebuie Doar să Cunoașteți Meseria și să vă Prezentați la Centrul Nostru Pentru un Examen.
Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.
Programul de evaluare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele pot obține o calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesională.
DESCRIEREA CALIFICĂRII
Vopsitorul industrial este persoana care realizează lucrări de vopsitorie pe o gamă variată de produse simple sau complexe, din metal, lemn, plastic, fibră de sticlă. Vopsirea este procesul tehnologic de acoperire cu unul sau mai multe straturi de vopsea sau lac a diferitelor obiecte, în urma căruia acestea capătă culoarea şi aspectul exterior necesare.
Metodele de realizare ale vopsirii sunt diferite, cum ar fi: pensulare, imersare, şpriţuire cu pistolul de vopsit, instalaţii de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, instalaţii de vopsire cu vopsea caldă. Aceste lucrări sunt realizate în scopul protejării metalului împotriva coroziunii şi lemnului împotriva agenţilor biochimici, constituind un gen predominant de finisare, venind în acelaşi timp şi în scopuri decorative.
Activitatea de vopsire se desfăşoară în ateliere special amenajate, cu controlul umidităţii şi al temperaturii, luminozitate bună, sisteme de exhaustare, cabine de finisare, cabine de uscare. In aplicarea vopselelor apar dificultăţi care depind de o serie de parametrii de lucru care trebuie respectaţi cu stricteţe, aşa cum sunt: reglarea corectă a duzei în funcţie de vâscozitatea vopselei, unghiul de lucru, distanţa optimă de lucru.
Competențe dobândite în urma evaluării:
APLICAREA PREVEDERILOR LEGALE REFERITOARE LA SĂNĂTATEA ŞI SECURITATEA ÎN MUNCĂ ŞI ÎN DOMENIUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ |
APLICAREA NORMELOR DE PROTECŢIE A MEDIULUI |
APLICAREA PROCEDURILOR DE CALITATE |
ORGANIZAREA LOCULUI DE MUNCĂ |
ÎNTREŢINEREA ECHIPAMENTELOR DE LUCRU |
PREGĂTIREA SUPRAFEŢELOR DE VOPSIT |
PREGĂTIREA MATERIALELOR PENTRU VOPSIRE |
EXECUTAREA LUCRĂRILOR DE VOPSIRE ŞI FINISARE |
APLICAREA TRATAMENTELOR SPECIALE |
MANIPULAREA PIESELOR |
DURATA
Procesul de evaluare poate dura între 3 și 30 de zile, în funcție de complexitatea ocupației.
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
- doresc să obţină o calificare în domeniu;
- dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale..
ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber - fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens).
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.
METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE
- Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice);
- Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
- Raport din partea altor persoane (recomandare) / poze de la locul de muncă/ portofoliu cu lucrări anterioare (dovezi suplimentare solicitate pentru a demonstra veridicitatea experienţei profesionale).
TIP CERTIFICAT OBȚINUT
Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
(2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
(3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”
Dacă vă interesează calificarea, vă rugăm să ne contactați telefonic la 0742033972.
Evaluatorii noștri vă stau la dispoziție la orice oră, cu orice informație suplimentară.
Diplome de calificare recunoscute, obținute pe baza unor examene, fără absolvire curs, în doar câteva zile!
Trebuie doar să cunoașteți meseria și să vă prezentați la centrul nostru pentru un examen teoretic și practic.
Etichete:
calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, cursuri de calificare, programe de evaluare recunoscute în UE, program adresat persoanelor cu experiență în muncă, alternativă la cursurile de formare, program de calificare de scurtă durată, calificare prin evaluarea cunoștintelor / competențelor, cursuri de calificare / programe de evaluare, diplome recunoscute în UE, diplome fara cursuri, calificare rapidă, diploma recunscută, curs, calificare, diploma, certificat, examen, testare, scoala.
SOLICITĂ INFORMAȚII ÎNSCRIE-TE ONLINE! DOWNLOAD FIȘĂ ÎNSCRIERE!