Am lansat platforma de pre-testare ONLINE! Ai acces de acasă de pe calculator sau telefon!

Lucrezi și nu deții un certificat de calificare?
Dorești să pleci în străinătate, dar ai nevoie de un certificat recunoscut la nivel european?
Nu vrei sa pierzi timpul la cursuri întrucât cunoşti deja meseria?
Vrei să ai şanse mai mari în găsirea unui loc de muncă?
Doreşti să te califici, recalifici, în diverse domenii de muncă?

Diploma de calificare recunoscută

Diplomă de calificare recunoscută

ALTHERA EVALCOV vă oferă servicii de evaluare și certificare a competențelor profesionale și servicii conexe la cele mai înalte standarde de calitate.

SERVICII DE EVALUARE ȘI CERTIFICARE A COMPETENȚELOR PROFESIONALE

Activitatea de evaluare și certificare a competențelor profesionale constă în aplicarea de instrumente de evaluare pentru demonstrarea, evaluarea și certificarea competențelor dobândite pe alte căi decat cele formale.

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează acelor persoane care cunosc o meserie dar nu dețin o diplomă care să le ateste cunoștințele. 

Este special conceput pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să se califice în meseria pe care o cunosc, acest program nu presupune participarea la un curs de lungă durată ci oferă posibilitatea atestării experienței profesionale prin susținerea unui examen ce are ca scop evalurea competențelor cadidatului.  

Examenul este etapizat și presupune atât o probă teoretică cât și una practică. Întregul proces are la bază standardul ocupațional pentru ocupația/meseria pentru care se aplică și oferă garanția că persoana certificată deține toate cunoștințele și abilitățile menționate în acest standard. 

Programele de calificare prin evaluare sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar evaluatorii de competențe profesionale desemnați pentru fiecare calificare în parte sunt specialiști în domeniu, certificați și înregistrați de A.N.C. 

Evaluarea se bazează pe ceea ce sunteți capabil să faceți în momentul evaluării și nu ține cont de modul în care ați obținut cunoștințele. 

AVANTAJE OBȚINUTE PRIN CALIFICARE

Certificatul obținut este egal oricărui alt certificat sau diplomă obținută în urma participării la un curs de formare profesională pentru oricare din meseriile autorizate. 

Certificarea oferă posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bun și dreptul legal de muncă.

Evaluarea se desfășoară după un program flexibil, stabilit împreună cu solicitantul, fără să își afecteze programul de muncă. 

Odată calificat, se poate opta pentru un loc de muncă mai bine plătit.

CADRU LEGAL - CLICK PE LINK!

LEN_2011_actualizata_2021

Ordin_4543_468_2004

O5039-2018_COrespondenta calificarilor

PRINTRE SERVICIILE NOASTRE SE NUMĂRĂ:

Evaluarea și certificarea competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale (Certificare pe bază de experiență, fără absolvire curs, prin examene teoretice și practice);

Informarea, consilierea și orientarea în domeniul formării profesionale;

Cursuri de formare profesională.

CUI NE ADRESĂM:

- persoanelor cu experiență de muncă care vizează obținerea unei calificări;
- specialiștilor în resurse umane;
- specialiștilor în formarea profesională a adulților;

PRINCIPIILE NOASTRE:

- validitate,
- credibilitate,
- imparţialitate,
- flexibilitate,
- confidenţialitate,
- simplitate.

DOTĂRILE CENTRULUI

Candidații beneficiază pentru evaluarea teoretică de săli moderne, având acces la echipamentele și resursele tehnice la nivel înalt, consumabile și spațiu pentru cafenea.
În cadrul evaluării competențelor profesionale acordăm o atenție sporită atât evaluării teoretice, cât și celei practice prin respectarea cu rigurozitate a cerințelor standardelor ocupaționale privind îndeplinirea corespunzătoare a activităţilor specific locului de muncă.

Evaluarea teoretică se efectuează de către specialiști cu experiență recentă în muncă, cu studii superioare în domeniul în care evaluează și cu certificare din partea Autorității Naționale pentru Calificări.

De asemenea, evaluarea practică se desfășoară în condiții reale de muncă (unităţi de profil, șantiere de construcții, ateliere de lucru) asigurate de partenerii noștri, printre care se numără: Valdek Import-Export SRL, Homeng SRL, Complex “Zathureczky Berta”, Hotel Hostel Park SRL, Rabomet SRL, Construcții Conico SRL, BERTIS, Spitale, s.a..

Toate locațiile destinate evaluării deprinderilor practice sunt dotate corespunzător ocupaţiei/calificării în care se efectuează evaluarea, fiind verificate în acest sens de ANC în timpul procesului de autorizare a Centrului de Evaluare.

Lista tuturor programelor de evaluare pentru care organizăm procese de evaluare o gasiți aici.

OFERTA EVALUARE

DESCRIERE EVALUĂRI

Etichete:
calificare pe baza experienței, recunoașterea experienței profesionale, program autorizat ANC, cursuri de calificare, programe de evaluare recunoscute în UE, program adresat persoanelor cu experiență în muncă, alternativă la cursurile de formare, program de calificare de scurtă durată, calificare prin evaluarea cunoștintelor , competențe, cursuri de calificare, programe de evaluare, diplome recunoscute în UE, diplome fara cursuri, calificare rapidă, diploma recunscută, calificare recunoscută, diplomă autorizată.

ŞTII MESERIE DAR NU AI CALIFICARE?Whatsapp